perjantai 5. heinäkuuta 2013

Ihanat korvapuustit

En ole varma onko mitään tuoreen pullan ja kylmän maidon voittanutta? Yleensä leivonnassa asia on nyt vain niin, että mitä enemmän voita ja sokeria, sen parempaa. Ja monet ovat sanoneet että herkullisen pullan salaisuus on voi. Voisinpa sanoa, että se on totta!:) Löysin tämän ihanan ohjeen Leivotaan- lehdestä ja se oli lehdessä nimellä juhlava kanelipitko. Päätin kuitenkin tehdä kotoisia korvapuusteja :)) 
 
50g hiivaa
150g voita
6dl maitoa
2 maustemittaa suolaa
1dl sokeria
1tl kardemummaa
15-16dl vehnäjauhoja

 Täyte:
75g voita
1dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
2rkl kanelia

+ kananmuna ja raesokeria

  •  Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva (kattilassa) ja lisää maito. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Kaada kädenlämpöinen neste hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. 
  •  Lisää sokeri,suola ja kardemumma ja vähän kerrallaan jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota leivinliinan alla 45 minuuttia. 
  •  Täyte: laita voi kulhoon ja sulata sitä mikrossa hiukan, jotta voista tulee pehmeää, ei juoksevaa. Lisää sokerit ja kaneli ja sekoita lusikalla tasaiseksi tahnaksi. 
  •  Kumoa taikina jauhoitetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä muutama minuutti. Jaa taikina kahtia.
  •  Kauli taikinat neliön muotoisiksi levyiksi ja levitä täyte niiden päälle.  
  •  Rullaa neliöt rulliksi ja leikkaa palat vinoon, hieman kolmion muotoisiksi. Paina kapeampi pää alas niin, että saat korvapuustin näköisiä pullia. 
  •  Siirrä pullat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna kohota n. 30 min.  
  •  Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 
  •  Paista pullia uunin alimmalla tasolla 15-20 min.

2 kommenttia: