50g hiivaa
150g voita
6dl maitoa
2 maustemittaa suolaa
1dl sokeria
1tl kardemummaa
15-16dl vehnäjauhoja
Täyte:
75g voita
1dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
2rkl kanelia
+ kananmuna ja raesokeria
- Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva (kattilassa) ja lisää maito. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Kaada kädenlämpöinen neste hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
- Lisää sokeri,suola ja kardemumma ja vähän kerrallaan jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota leivinliinan alla 45 minuuttia.
- Täyte: laita voi kulhoon ja sulata sitä mikrossa hiukan, jotta voista tulee pehmeää, ei juoksevaa. Lisää sokerit ja kaneli ja sekoita lusikalla tasaiseksi tahnaksi.
- Kumoa taikina jauhoitetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä muutama minuutti. Jaa taikina kahtia.
- Kauli taikinat neliön muotoisiksi levyiksi ja levitä täyte niiden päälle.
- Rullaa neliöt rulliksi ja leikkaa palat vinoon, hieman kolmion muotoisiksi. Paina kapeampi pää alas niin, että saat korvapuustin näköisiä pullia.
- Siirrä pullat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna kohota n. 30 min.
- Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista pullia uunin alimmalla tasolla 15-20 min.
Olis lasten kanssa suunnitelmissa leipoa pullia ja taidammekin kokeilla tätä ohjetta =)
VastaaPoistaKiva juttu Jeme!:)
VastaaPoista