tiistai 30. heinäkuuta 2013

Red velvet cupcakes

Moikka! Pitkää aikaan ei ole "muffinsiohjetta" tullut, nyt tulee!:) Red velvet on taas yksi niistä jenkkien klassikoista. Tosin kuppikakut ovat modernimpi muunnelma tunnetusta kakkupohjasta. Kuppikakut ovat meheviä ja niissä on ihana kaakaon vivahde, kaiken kruunaa ilmava, maukas tuorejuustokuorrute!:))
taikina:
60g suolatonta(tai norm.suolainen,mutta muista jättää tässä tapauksessa suola pois!!) huoneenlämpöistä voita
150g ( 1,75dl) sokeria
1 kananmuna
10g (0,25dl) kaakaojauhetta
0,2dl Dr. Oetker punaista nestemäistä elintarvikeväriä
0,5tl vanilja-aromia ( = n. 1tl vaniljasokeria)
1,2dl piimää
150g (2,3dl) vehnäjauhoja
0,5tl suolaa (muista jättää pois jos käytät norm.suolaista voita!)
0,5tl ruokasoodaa
1,5tl valkoviinietikkaa

tuorejuustokuorrute:
300g (5dl) tomusokeria
50g suolatonta voita huoneen lämpöisenä
125g tuorejuustoa kylmänä

  •   Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Mittaa voi ja sokeri monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa kuohkeaksi ja hyvin sekoittuneeksi vaahdoksi. Vatkaa kananmuna joukkoon.
  •   Sekoita eri kulhossa kaakaojauhe, elintarvikeväri ja vanilja aromi/sokeri paksuksi tahnaksi. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin. Vatkaa hiljaisella teholla puolet piimästä joukkoon. Vatkaa hyvin ja lisää puolet jauhoista. Toista kunnes kaikki piimä ja jauho on käytetty. Vatkaa nopealla teholla kunnes taikina on kunnolla sekoittunut ja sileää (n. pari minuuttia) 
  •    Lusikoi taikina paperivuokiin niin että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista uunissa 20-25 minuuttia tai ikunnes pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Anna jäähtyä ja tee kuorrute. 
  •    Vatkaa voita ja tomusokeria, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa kunnes juusto on sekoittunut. Jatka vatkaamista täydellä teholla n. 5 min, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Älä kuitenkaan vatkaa liikaa, sillä seos juoksettuu helposti. 
  •     Kuorruta kuppikakut kuorrutteella ja koristele! 


                                       ohje on kirjasta "leivonnaisia herkkusuille".   
                                              hyvää loppukesää kaikille!!:) VV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti