keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Sacherkakku

                                       tein isälleni synttärikakuksi sacherkaukun. tässä tulisi ohjetta: 

                    pohja:
                  -5 kananmunaa
                  -150g tummaa leivontasuklaata(esim.Fazer) 
                  -2½dl vehnäjauhoja 
                  -1rkl vaniljasokeria
                  -1tl leivinjauhetta
                  -1/4tl suolaa 
                  -200g voita tai margariinia
                
    -voitele ja korppujauhota vuoka(itse vuorasin leivinpaperilla)halkaisijaltaan n. 24cm.
    -erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
    -sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (VARO,ettei suklaa pala!!)  
    -sekoita keskenään vehnäjauhot,vaniljasokeri,leivinjauhe ja suola.
    -vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. vatkaa keltuaiset joukkoon yksitellen.
    -lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. lisää taikinaan myös kuivat aineet muutamassa erässä.
    -vatjaa valkuaiset vaahdoksi. lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.
    -kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 40-50 min, 175 asteessa.
 
    kostutus:1½dl maitoa ja ½tl vaniljasokeria

    täyte:
    - 4dl kuohukermaa
    -1rkl vaniljasokeria
    -1½prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia
    
    aprikoosikuorrutus, "aprikoteeraus":
    -½prk aprikoosi marmeladia
    -1tl sitruunamehua

    suklaakuorrutus:
    -200g tumaa suklaata
    -1½dl kuohukermaa
  
   koristeluun esim.
  -valkosuklaata,kermaa,rouhetta(esim.suklaarouhetta,tai hasselpähkinärouhetta) 
 
    -leikkaa kakkupohja kolmeen osaan
    -mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.
    -sekoita maito ja vaniljasokeri lasissa sekaisin. kostuta ensimmäinen kakkupohja
    -levitä päälle aprikoosimarmeladia ja puolet kermavaahdosta
    -nosta toinen pohja päälle ja kostuta se. levitä loput täytteistä sen päälle.
    -nosta kolmas pohja ylimmäiseksi ja kostuta sekin. tasoita kakun reunat lastalla(esim. palettiveitsellä)
    -keitä marmeladia ja sitruunamehua jonkin aikaa. anna seoksen jäähtyä,sillä jos laitat kuuman hillon kakun päälle,kerma sulaa. kun olet levittänyt jäähtyneen seoksen kakun pinnalle,nosta se pakastimeen kuorrutuksen valmistamisen ajaksi.
    -sulata suklaa. lämmitä kerma selvästi kättä lämpimämmäksi,mutta ei kiehuvaksi. kaada suklaasula kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. varmista että seos on tarpeeksi paksua,sillä jos se on liian ohutta se imeytyy kakkupohjaan. kaada kakun päälle, tasoita pinta lastalla tai palettiveitsellä. koristele mielesi mukaan:) 

    itse koristelin kakun valkosuklaalla. kakun päällä lukee espanjaksi: "padre, 52 años",eli "isä, 52 vuotta". 
   
                                             ohje on otettu osoitteesta  www.kinuskikissa.fi

                                                      tässä vielä poikkileikkaus kakusta.  
                               vinkki: kakkuu maistuu paremmalta jos sen antaa mehustua kylmässä päivän tai pari;)  

                                                         

2 kommenttia: