maanantai 3. kesäkuuta 2013

Geishapalat

Satuinpa löytämään tällaisen ohjeen Ulla Svenskiltä ohjelmasta Ullan unelmakakku. Jos joku haluaa vaihtelua perinteisiin mokkapaloihin, niin tässä on kyllä ehdoton ykkönen!
     pohja:200g voita
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria 
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1½ dl kermaa
150 g Geisha-suklaata (käytin Geisha Dark-suklaata)
1 dl kookoshiutaleita 

    kuorrutus:
200 g valkosuklaata 
300-400 g tomusokeria (1 dl painaa 50g)
5 rkl vahvaa teetä 
5 rkl sulatettua voita 

  •      Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa voi-sokerivaahtoon.
  •      Rouhi suklaa pieneksi ja lisää taikinaan kookoshiutaleiden kanssa.
  •      Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa n. 25-30 min. 
  •      Kuorrute: sulata suklaa,sekoita joukkoon muut ainekset ja leivtä jäähtyneen levyn päälle.  Teetä kannattaa lisätä  näppituntumalla. Koko teemäärää ei kannata kerralla käyttää, vaan lisää tee vähitellen ja katso millaiseksi massa kehittyy; sen pitäisi olla helposti levittyvää,muttei liian juoksevaa.
  •    Nosta levy jääkaappiin. Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa paloiksi. Koristele esim. nompparelleilla tai vaikkapa sitruunan tai appelsiinin kuoriraasteella. 

                                             Leppoisaa kesäpäivää kaikille!!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti