pohja:200g voita
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1½ dl kermaa
150 g Geisha-suklaata (käytin Geisha Dark-suklaata)
1 dl kookoshiutaleita
kuorrutus:
200 g valkosuklaata
300-400 g tomusokeria (1 dl painaa 50g)
5 rkl vahvaa teetä
5 rkl sulatettua voita
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa voi-sokerivaahtoon.
- Rouhi suklaa pieneksi ja lisää taikinaan kookoshiutaleiden kanssa.
- Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa n. 25-30 min.
- Kuorrute: sulata suklaa,sekoita joukkoon muut ainekset ja leivtä jäähtyneen levyn päälle. Teetä kannattaa lisätä näppituntumalla. Koko teemäärää ei kannata kerralla käyttää, vaan lisää tee vähitellen ja katso millaiseksi massa kehittyy; sen pitäisi olla helposti levittyvää,muttei liian juoksevaa.
- Nosta levy jääkaappiin. Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa paloiksi. Koristele esim. nompparelleilla tai vaikkapa sitruunan tai appelsiinin kuoriraasteella.
Leppoisaa kesäpäivää kaikille!!:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti